peter-conlan-unsplash-jump

Å snu et personlighetsmønster

Når vi snakker om personlighetsmønster i kinesiologi, så betyr det en overbevisning du en gang har tilegnet deg – bevisst eller ubevisst – en overbevisning som deretter er med og styrer livet ditt.

Et slikt personlighetsmønster kan feste seg ved ubehagelige opplevelser. Det kan være et stort traume, eller det kan være bare en setning eller et ord som du en gang har tatt til deg, fordi det ble uttalt av en autoritet, eller en du sto i et nært forhold til.

Vi har alle mange slike personlighetsmønstre eller overbevisninger.

Et eksempel:
Hvis du en gang hørte en lærer eller en omsorgsperson si om deg at du var dum – om det så bare hendte den ene gangen – så kunne det være nok til at det festet seg en overbevisning i deg, som f.eks.: «Jeg er dum.»

Det er ikke vanskelig å tenke seg at dette personlighetsmønsteret vil bidra til å hindre deg i din livsutfoldelse. Det kan for eksempel gjøre at du blir redd for å ta på deg ansvar, eller generelt å sette i gang ting, fordi du blir redd for å mislykkes – fordi du er så dum…

På et annet nivå kan du samtidig være fullstendig klar over at du faktisk ikke er så dum. Og det kan til og med hende at du ikke er oppmerksom på denne overbevisningen, som ligger under og ødelegger for deg. En slik usynlig overbevisning kan plutselig komme opp til overflaten i en behandlingssituasjon, der vi arbeider med å forstå hvorfor du igjen og igjen kommer opp i den samme situasjonen, der du ikke makter å ta på deg ansvar f.eks.

Når vi så blir klar over dette personlighetsmønsteret, så kan vi arbeide med å snu det. Først og fremst hjelper det bare å bli klar over det. Erkjennelsen virker ofte helbredende i seg selv. Men ofte er det ikke nok.

Når vi arbeider energetisk får vi tilgang til mange verktøy for å skape en strukturell endring i energisystemet. Vi kan arbeide direkte, strukturelt, og rett og slett «sette inn» et annet mønster. Det er flere ulike behandlinger vi kan velge for å gjøre dette.

Hvis hendelsen som utløste mønsteret er mer graverende, kan det også være nødvendig å gå inn i hendelsen, og frigjøre seg fra den – gjennom f.eks. EFT, Emosjonell Frihetsteknikk. Det er en fantastisk effektiv måte å frigjøre blokkeringer på, og skape varig endring. Gjennom å stimulere bestemte aku-punkter med lett banking samtidig som vi målrettet arbeider med problemet på ulike vis, så kommer energien i bevegelse, og proppen i systemet løsner. Horisonten utvider seg og nye muligheter blir synlige. Du føler deg fri til å leve ditt liv, og gjøre bedre valg for deg selv.

Fanny Parow Knill, februar 2021
kinesiolog mnnh, sertifisert utøver av Energi EFT

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

five × four =