refleksologi

Refleksologi eller soneterapi stimulerer kroppens eget selvhelbredelsessystem og fungerer like bra på kroniske som akutte problemer. Når det oppstår ubalanse i kroppen blir tilsvarende sone på føttene, ørene eller hendene e.a. stimulert med massasje og trykk for å gjenopprette balansen.

Fanny-Parow-Knill-refleksologi-fjes-behandling

Jeg har flere kurs og etter hvert en del erfaring med refleksologi, men jeg har ikke fått fullført en utdannelse. Nå holder jeg på å samle trådene, og får veiledning på dette fra en erfaren lærer fra Axelsons frem mot godkjenning derfra. Jeg har også mulighet til å få veiledning fra henne på mine refleksologibehandlinger underveis.

Fotsone terapi

Jeg har mest erfaring med fotsone, øreakupunktur og ansiktssone. For spesifikke problemer og ubalanser har jeg god erfaring med å sette noen nåler i øret mens jeg gir en fotsonebehandling. Ansiktssoneterapi har jeg god erfaring med som avspenning og velvære-behandling.

Den tradisjonen jeg arbeider innenfor bekjenner seg ikke til “vondt skal vondt fordrive”-doktrinen. I mine behandlinger skal du bare kjenne “godt-vondt”, og kjenne velvære og avspenning. Jeg mener at når det gjør for vondt, så spenner kroppen seg, og klarer ikke å ta imot stimuli på en hensiktsmessig måte. Når jeg kommer til et ømt punkt vil jeg bare opprettholde et “godt-vondt” trykk der en stund, og gi kroppen mulighet til å gi etter og ta imot signalene til egenregulering.

Litt historie

Fotsone Egypt

Soneterapien er kjent fra flere gamle kulturer, og ingen vet hvor gammel denne kunnskapen er. Det er kjent fra bl.a. den amerikanske urbefolkningen og fra det gamle Egypt. Denne gamle kunnskapen ble systematisert og gjort tilgjengelig tidlig på 1900-tallet av den amerikanske legen William Fitzgerald og fysiologen Henry Head som blant annet utformet nøyaktige kart over soner og reflekspunkter. I Europa har bl.a. Inge Dougans og Hanne Marquart vært forgrunnsfigurer. I Skandinavia er bl.a. Maj-Lis Hagenmalm vært en viktig formidler og inspirator.